MARJOLEIN DEVRIENDT

PSYCHOLOOG / PSYCHOTHERAPEUT TE TIELT

Doelgroep

SCHOLEN OF GEZONDHEIDSORGANISATIES

Ik ontwikkelde talrijke vormingen voor kinderen, jongeren en volwassenen. Mijn grote droom en missie is om de preventieve gezondheidszorg te integreren in het onderwijs. Het helpen verruimen van het emotioneel- en lichaamsbewustzijn en sociale competentie, ingebed in een structurele context is een stukje van mijn levenswerk. De rode draad in het vormingsaanbod: Zelfzorg, veerkracht en talentontplooiing.

 

Voor scholen is er zowel een aanbod voor in de klas (lager én secundair onderwijs) als voor het leerkrachtenteam. Een greep uit het aanbod: Rots- en waterklastraject, Schatgraversworkshop … Op pedagogische studiedagen kan er gekozen worden voor InJekrAchtwandelingen waarbij we gaan ontspannen en opladen in de natuur. Er kunnen ook gerichte Rots- en waterformules aangeboden worden waarbij je zowel wetenschappelijke inzichten ontvangt rond de methodiek alsook concreet, toepasbare Rots- en wateroefeningen voor in de klas. De focus ligt ook op de ondersteuner of leerkracht zelf: ‘hoe kan je deze de Rots- en waterprincipes ook bij zichzelf inzetten?: je leert meer gronden, de ademkracht oefenen en de focus die jij wilt aantrekken. Met mijn jarenlang ervaring in het onderwijs begrijp en voel ik als geen ander welke uitdagingen er dagelijks op het pad van de leerkracht komt. De aangereikte tools blijven geen theoretisch begrip, worden aangereikt en ook effectief samen doorleefd.  Gezondheidsorganisaties kunnen ook vormingen of reeksen inboeken. Of in overleg een workshop op maat laten uitwerken. Ik werk op regelmatige basis samen met CM, dienst gezondheidsbevordering en https://www.gezondebuurt.be/ en Huis van het Kind.

 

KINDEREN, HET GEZIN EN (JONG)VOLWASSENEN

Er worden therapeutische groepssessies aangeboden voor kinderen en jongeren (en hun gezin). De InJekrAchtwerkwoorden: creëren, bewegen en groeien zijn het kompas doorheen de sessies. Rond verschillende thema’ s is er een aanbod: emotie-regulatie bij angstproblematiek,  overprikkeling, hooggevoeligheid, ASS, AD(H)D … Leren omgaan met piekeren, faalangst, slaapproblemen, laag zelfvertrouwen … Meer info kan je nalezen op InJekrAchtreeks voor jongeren. Er kan ook individuele begeleiding gevolgd worden.

 

Volwassenen die op zoek zijn naar evenwicht in hun leven, kunnen hier terecht.

Disbalans kan het gevolg zijn van stress, (ernstige) ziekte, trauma, relatieproblemen, intern conflict, emotionele problematiek, ...  Mits behulp van individuele of groepstherapie kan men de kracht in zichzelf (terug) vinden en verder ontplooien.  Het groepsaanbod kan je aanvragen via InJekrAchtreeks voor volwassenen.