GROEPSPRAKTIJK SOPHIE POLLOCK

PSYCHOLOOG / PSYCHOTHERAPEUT TE HEPPEN

Werkdomein

Mijn naam is Sophie Pollock en ik ben de eigenaar van Mensis, een therapeutisch centrum gelegen in Heppen (Leopoldsburg). Daar waar wij voorheen in Ham gelokaliseerd en bekend waren onder de naam 'Centrum voor Eetstoornissen' en de 'Praktijk voor Gedragstherapie', heeft de verhuis deze nieuwe naam met zich meegebracht.
Mensis is een therapeutisch centrum waar hoog opgeleide klinisch psychologen werken met ieder hun interesses en specialisaties. Bij ons vind je gedragstherapeuten, ACT-therapeuten en schematherapeuten die je met een brede waaier van klachten kunnen helpen. We werken ook met opgeleide ervaringsdeskundigen die je kunnen bijstaan bij je therapieproces.


Doelgroep

Ik ben zelf in 2008 afgestudeerd als klinisch psycholoog aan de KULeuven en volgde daarna nog specialisatie-opleidingen tot Gedragstherapeut, Schematherapeut en EMDR-therapeut.
Hoewel ik een bredere ervaring heb in allerlei doelgroepen, focus ik mij de laatste jaren vooral op de behandeling van:

  • al dan niet langdurige en ernstige eetstoornissen (anorexia nervosa, boulimia nervosa, binge eating disorder, ...)
  • trauma (PTSS, CPTSS, DIS, ...)
  • persoonlijkheidsstoornissen (borderline, dwangmatige, ontwijkende persoonlijkheidsstoornis, ...).

Het is hier dat ik de meeste opleidingen en recente ontwikkelingen in blijf volgen. Ik werk daarbij volgens de principes van de cognitieve gedragstherapie en de schematherapie en pas waar nodig ook EMDR toe. Tot slot is er ook de mogelijkheid voor het uitvoeren van een psychodiagnostisch onderzoek naar een correcte diagnose.
Heb je andere klachten dan hierboven beschreven (bijv. angsten, depressie, burn-out, autisme, ADHD, …) dan kan je vast bij één van mijn collega’s terecht. Kijk hiervoor zeker op onze websites (www.praktijkvoorgedragstherapie.be en www.centrumeetstoornissen.be)


Thema's

Cognitieve Gedragstherapie
Acceptance and Commitment Therapy (ACT)
Schematherapie
EMDR-therapie
Individuele therapie
Groepstherapie
Trainingen
Gezinstherapie
Diagnostisch testonderzoek


Contactgegevens

Mensis
Hamsesteenweg 29
3971 Heppen
www.mensis.be
Tel: 0479/16.34.39