GROEPSPRAKTIJK SOPHIE POLLOCK

PSYCHOLOOG / PSYCHOTHERAPEUT TE HEPPEN

Werkdomein

Ik ben Sophie Pollock en ik werk inmiddels bijna 15 jaar met volle overgave en passie als klinisch psycholoog en psychotherapeut.

Eetstoornissen zijn al van in het prille begin mijn specialisme door mijn tewerkstelling op een afdeling voor chronische eetproblematiek in Nederland. Ik werkte hier zowel op de kliniek als in het ambulant centrum en deed er ook veel diagnostisch testonderzoek. Omdat veel van mijn eetstoorniscliënten onderliggende problematieken hadden zoals trauma’s en persoonlijkheidsstoornissen, heb ik ook hier veel mee gewerkt. Sinds de opstart van mijn eigen praktijk in 2011 ben ik mij nog meer in deze klachten gaan specialiseren door bijkomende opleidingen en supervisie te volgen in de schematherapie, EMDR en overige traumabehandelingen. Dit doe ik tot op de dag van vandaag. Ik kan dus oprecht zeggen dat ik een enorme interesse heb voor deze problematieken en dat ik mij hier zo goed als mogelijk in probeer te ontwikkelen.

Naast mijn patiëntenwerk doe ik ook nog andere zaken. Zo geef ik al sinds 2012 supervisie en opleiding aan collega-hulpverleners over eetstoornissen, trauma en schematherapie. In eerste instantie was dit voor Eetexpert vzw, een kenniscentrum voor eet- en gewichtsproblemen dat werkt in opdracht van de Vlaamse overheid. Daarna gaf ik tot 2022 opleiding en supervisie aan de collega-psychologen die ik tewerkstelde in mijn eigen groepspraktijk. Ik geef ook al heel wat jaren les als gastdocent eetstoornissen en trauma op de Thomas More hogeschool en ben bestuurslid van Schematherapie Vlaanderen waar ik mee de opleidingen tot erkend schematherapeut verzorg.


Doelgroep

In mijn praktijk focus ik mij uitsluitend op de behandeling van mijn specialismes en bied ik hulp aan jongeren vanaf 16 jaar alsook volwassenen met de volgende klachten:

- Eetstoornissen: verstoord eetgedrag en negatieve lichaamsbeleving door anorexia nervosa, boulimia nervosa, binge eating of de eetbuienstoornis; emotioneel eetgedrag en overgewicht door (emotioneel) overeetgedrag. Voor de behandeling van ARFID kan u helaas NIET bij mij terecht.

- Traumastoornissen: verwerking van traumatische jeugd of relaties; herbelevingen, nachtmerries, angsten, verhoogde waakzaamheid, dissociatieve problematiek, vermijdingsgedrag en/of persoonlijkheidsveranderingen na eenmalige of meervoudige ingrijpende gebeurtenissen.

- Persoonlijkheidsstoornissen: steeds terugkerende en belemmerende gevoelens, denkpatronen en gedragingen horende bij de borderline, vermijdende, afhankelijke of dwangmatige persoonlijkheidsproblematiek. Voor de behandeling van overige persoonlijkheidsstoornissen kan u helaas NIET bij mij terecht.

Als behandelmodellen gebruik ik hiervoor de cognitieve gedragstherapie, de schematherapie, EMDR en de theorie over structurele dissociatie.

Ik kan je helaas NIET verder helpen indien er bijkomend ook verslavingsproblemen aanwezig zijn (cf. alcohol, drugs, …), agressie- of forensische problematiek en/of er sprake is van een (licht) mentale beperking of autismespectrumstoornis. In deze problematieken ben ik onvoldoende thuis en opteer ik liever voor een doorverwijzing.


Thema's

Cognitieve Gedragstherapie
Acceptance and Commitment Therapy (ACT)
Schematherapie
EMDR-therapie
Individuele therapie
Groepstherapie
Trainingen
Gezinstherapie
Diagnostisch testonderzoek


Opleiding

Licentiaat Klinische psychologie
Gedragstherapeut
Senior schematherapeut
EMDR-therapeut


Contactgegevens

Sophie Pollock
Bosstraat 182
3930 Hamont
Tel: 0473/69.39.00
Mail: praktijk@sophiepollock.be
www.sophiepollock.be