SERGE MAES

PSYCHOLOOG / PSYCHOTHERAPEUT TE ANTWERPEN

Contactgegevens

Maes Serge
Amerikalei 220 5B
2000 Antwerpen
 
tel: 03 248 46 47
gsm: 0497049068
 
E-Mail: serge.maes@psycholoog.be
Website: www.psycholoog.be/Serge.Maes    


Werkdomein

Iedereen wordt in het leven wel eens geconfronteerd met problemen die vaak heel uiteenlopend van aard zijn. Vaak lukt het om er zelf of met de hulp van familie of vrienden uit te komen. Maar soms gebeurt het ook dat je komt vast te zitten en dat de hulpmiddelen die je voordien gebruikte niet meer lijken te werken. Je hebt het gevoel dat het allemaal te veel wordt en je vindt je evenwicht niet meer.  
 
Op dat moment kan gesprekstherapie een verschil maken. In een gesprekstherapie kan je praten over de problemen en moeilijkheden die je ervaart ook al is het nog onduidelijk wat er nu eigenlijk aan de hand is of waarom je je niet goed voelt in je vel.
Samen gaan we op weg om helderheid te proberen scheppen in gedachten en gevoelens. Door onbevooroordeeld te luisteren naar alle aspecten van je situatie proberen we zicht te krijgen op welke factoren er meespelen en hoe die zich hebben ontwikkeld tot een probleem. Hierdoor leer je jezelf beter kennen en kan je gaandeweg je problemen niet alleen verstandelijk maar ook emotioneel doorwerken.
Door meer over jezelf en je verhouding met je omgeving te ontdekken wordt het mogelijk om tot een eigen antwoord te komen op je problemen. Dit zorgt er ook voor dat je weerbaarder wordt in andere moeilijke omstandigheden of situaties.  
 
Tijdens een eerste kennismakingsgesprek bekijken we welke problemen je ervaart en wat je verwachtingen zijn. We bespreken op dat moment ook wat therapie inhoudt. Op basis van dit eerste gesprek kan je beslissen of je een afspraak voor een volgend gesprek wil.


Thema's

 
Angst en onzekerheid, depressie, rouw en verlies, huwelijks- of relatieproblemen, problemen in de werksfeer, problemen met het maken van keuzes, onverwerkte emoties, seksuele problemen, gevoelens van vervreemding, gebrek aan zelfvertrouwen,...


Doelgroep

Volwassenen en jongeren