PETER TOURNOY

PSYCHOLOOG / PSYCHOTHERAPEUT TE HEUSDEN (DESTELBERGEN)

Contactgegevens

Tournoy Peter
Park Ter Heide 19
9070 Heusden (DESTELBERGEN)
België

GSM: 0479284548
E-mail: peter@psycholoog.be
Website: www.peter.gent


Werkdomein

Op jouw eigen manier en tempo ga ik een engagement aan met jou om ervaringen, gedachten, vragen en emoties te verwoorden. Vertrekkende vanuit een hulpvraag, maak ik in onze gesprekken graag gebruik van een brede achtergrond aan ervaringen en kennis om je zo goed mogelijk te ondersteunen. Het principe waarmee we werken is dat van de vrije associatie. De therapie is niet gericht op praktische suggesties maar focust eerder op diepgaand begrip en zelfontdekking.


Thema’s

Waarvoor kan je bij mij terecht?

Bij mij kan je (in het Engels of Nederlands) terecht voor een breed scala aan psychische problematieken. Mijn doel is om je te helpen jouw leven weer in balans te brengen en je mentale gezondheid te versterken. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende kwesties waarvoor je bij mij terecht kunt.

1. Stress en Burn-out

Ervaar je aanhoudende stress of symptomen van burn-out? De therapie is erop gericht de oorzaken van stress te identificeren. Zo gaan we op zoek naar het “lek” waardoor u energie verliest.

2. Angst en Depressie

Heb je last van angstgevoelens, paniekaanvallen of depressieve stemmingen? Vaak weet je niet meer waar de angst vandaan komt, of misschien heb je zelfs “angst voor de angst” ontwikkeld. Door te praten met een therapeut kun je hier weer grip op krijgen. Het belang van spreken mag niet onderschat worden. De gedachten die je thuis hebt als je ligt te piekeren, blijven meestal rondcirkelen zonder oplossing. Het is belangrijk om hier duidelijkheid en structuur in te brengen, en therapie kan je daarbij helpen.

3. Zelfvertrouwen en Zelfbeeld

Worstel je met een laag zelfbeeld of een gebrek aan zelfvertrouwen? Psychoanalytische psychotherapie kan gaandeweg positief bijdragen aan een verandering van jouw zelfbeeld door het verwerven van inzicht in onbewuste processen, analyse van vroege ervaringen, het herkennen van innerlijke conflicten, het werken met overdracht en tegenoverdracht en de inzichten die hieruit voortvloeien.

4. Relatieproblemen en Scheiding

Ook in het kader van relatieproblemen en echtscheiding bied ik ondersteuning aan om deze moeilijke periode door te komen. Het uiteindelijke doel is jouw “verlangen” terug te vinden.

5. Rouwverwerking

Een rouwproces is in de eerste plaats natuurlijk. Dat neemt niet weg dat spreken hierover dat proces kan versnellen en verzachten.

6. Levensvragen en Existentiële Crisis

Samen onderzoeken we jouw diepste vragen en streven we naar een gevoel van betekenis en doelgerichtheid in jouw leven.

7. Verslavingen

Of het nu gaat om middelenmisbruik, gokken, of andere verslavingen, ik geef de nodige ondersteuning om de afhankelijkheid te overwinnen.

8. Grip Krijgen op Uw Leven (het eigenlijke doel)

Voel je je overweldigt door de uitdagingen van het dagelijks leven? De psychoanalyse is bij uitstek geschikt om de controle opnieuw te verwerven. Al lijken situaties hopeloos, bij nader inzicht groeit het besef van het eigen aandeel hierin. Al sprekende wordt vaak duidelijk dat grenzen stellen een heel belangrijke rol speelt.

9. Identiteits- en Zelfontdekkingsvragen

Ben je op zoek (naar jezelf) of worstel je met vragen over jouw identiteit? De psychoanalytische techniek helpt je een dieper begrip te ontwikkelen.


Doelgroep

Jongeren vanaf 12 jaar
Jongvolwassenen
Volwassenen
Ouderen


Praktische Informatie

Bereikbaarheid
Bereikbaar met openbaar vervoer
Dicht bij bushalte
Vlot bereikbaar met de auto

Plaats
In de therapiepraktijk (residentiële setting)

Wachtlijst
Neen

Consulttype
Individuele therapie
Psychoanalyse

Talen
Nederlands/Engels

Visumnummer klinisch psycholoog
357784

Inschrijvingsnummer psychologencommissie
711119172

Openingsuren
Ma: 8u- 11u & 18u-22u30
Di: 18u-22u30
Wo: 16u30-22u30
Do: 18u-22u30
Vr: 18u-22u30
Za: 10u-12u
Zo: Bij uitzondering