MIA MEUTERMANS

PSYCHOLOOG / PSYCHOTHERAPEUT TE ZELLIK EN GENT

Contactgegevens

Meutermans Mia
Adres 1 : Isidoor Crokaertstraat, 73 1731 Zellik
Adres 2 : Voskenslaan, 36 A 9000 Gent
 
gsm: 0472/71.23.67
e-mail: miameutermans@hotmail.com


Werkdomein

Ik begeleid volwassenen en jongeren met diverse problemen zoals alle moeilijkheden gerelateerd aan gebrek aan zelfvertrouwen en negatief zelfbeeld, depressies, verwerking van trauma's, rouwproblematiek, zingevingsvragen ,angsten, psychosomatische klachten, opvoedingsmoeilijkheden, werkgerelateerde problemen en relatiemoeilijkheden individueel bekeken.
Daarnaast richt ik me ook specifiek tot mensen met kanker en hun familie. Een diagnose van kanker brengt heel wat veranderingen met zich mee en is vaak een emotioneel erg ingrijpend proces zowel voor de persoon in kwestie als voor de familie . Vooral in de thuiszorg is er weinig tot geen specifieke psychologische begeleiding. De Stichting tegen Kanker wil tegemoet komen aan de leemte in de thuiszorg . Hierbij hebben zij een samenwerkingsverband opgezet met een groep psychologen waar ik deel van uitmaak. Zij financieren 9 gesprekken met één van de psychologen voor mensen met kanker en hun familie .
Ik geef vormingen aan instellingen , aan volwassenen rond diverse thema's zoals impact van kanker.

Thema’s

Alle moeilijkheden gerealteerd aan gebrek aan zelfvertrouwen en negatief zelfbeeld, depressie, verwerking van trauma, rouwproblematiek, zingevingsvragen, angsten,verwerken van ziekte zoals kanker, psychosomatische klachten, algemeen onwelbevinden, opvoedingsvragen, werkgerelateerde vragen zoals omgaan met stress en burn out, relatiemoeilijkheden individueel bekeken.


Doelgroep

jongeren en volwassenen


Gevolgde opleidingen

Licentiate in de klinische psychologie KULeuven
Aggregaatsdiploma KULeuven
Postgraduaat in de cliëntgerichte-experiëntiele psychotherapie KULeuven
Jaaropleiding begeleiden van diverse vormen van seksueel misbruik Educatieve Academie Berchem
Jaaropleiding werken met creatieve technieken in begeleidingen Interactieacademie Antwerpen


Bijkomende informatie

Lid van BFP
Lid van VVKP
Lid van VVCGEP
Nummer bij de erkenningscommissie : 602103772