IVES MEIRESONE

PSYCHOLOOG / PSYCHOTHERAPEUT TE SCHOTEN

Contactgegevens

Ives Meiresone
Klinisch Psycholoog
Churchilllaan 111, bus 3
2900 Schoten

0472/49.19.39
ivesmeiresone.psycholoog@gmail.com
 
erkenningsnummer 871113392  


Doelgroep

Ik begeleid jongvolwassenen, volwassen en senioren met diverse hulpvragen/problematieken.
 
Problemen die onder andere aan bod kunnen komen zijn
 
*algemene levensvragen
*angst en – paniekaanvallen
*depressie
*faalangst, onzekerheid
*burn-out, stress
*keuzemoeilijkheden
*psycho-pedagogische counseling
*omgaan met chronische pijnen
*rouwverwerking
*zingeving

Praktisch

Tijdens een eerste kennismakingsgesprek bespreek ik graag met jou zowel jouw als mijn verwachtingen, waarna we elkaar leren kennen als therapeut – cliënt. Na dit eerste gesprek kunnen we op regelmatige basis samen zitten om samen aan je obstakels te werken.
De frequentie van de behandeling wordt bekeken in functie van de problematiek.
 
Het tarief voor het eerste gesprek bedraagt € 40,00. De prijs voor volgende consultaties bedraagt € 55,00. In dit bedrag zit uw reservatie, voorbereidend werk, het gesprek zelf en dossierwerk inbegrepen. Bij betaling krijgt u een ontvangstbewijs en indien nodig een attest van aanwezigheid.
Als je door omstandigheden niet aanwezig kan zijn op een afspraak zullen de kosten voor dit gesprek niet aangerekend worden indien minstens 24 uur op voorhand wordt verwittigd.
 
Een afspraak kan telefonisch of per mail gemaakt worden op volgende momenten:
Maandag: 9 uur – 20 uur
Vrijdag: 9 uur – 20 uur
 
Een gesprek kan plaatsvinden op eigen initiatief of op verwijzing van een arts of ander deskundige.


Over mezelf

Ik ben afgestudeerd aan de KU Leuven in de klinische psychologische wetenschappen in 2013. Ik ben werkzaam als zelfstandig psycholoog in mijn thuispraktijk te Brasschaat. Binnen mijn behandeling werk ik voornamelijk cognitief-gedragstherapeutisch en dit vanuit een systemisch kader. Hiernaast ben ik werkzaam voor OCMW Wijnegem waarbij ik hoofdzakelijk insta voor de psychologische begeleiding van de bewoners van WZC Rustenborg.
Verder heb ik drie jaar gewerkt als ‘coördinator animatie en reactivatie’ in WZC Sint Vincentius. Binnen deze functie was ik leidinggevende van een team kinesisten, ergotherapeuten en animatoren. Ook de vrijwilligerswerking als het pastorale gebeuren vielen onder mijn coördinerende functie. Ik heb hier heel wat ervaring opgedaan in het werken met senioren. Op de werkvloer heb ik thema’s als dementie, depressie, zingeving, … van nabij beleefd.
 
Ook heb ik ervaring opgebouwd in de Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis (PAAZ) te Brasschaat (Psychologische begeleiding en gespreksvoering zowel in groep als individueel, diagnostiek, psycho-educatie en assertiviteitstraining) waar ik mijn laatstejaars stage heb doorlopen. Tot slot heb ik stage gelopen bij Stichting Mamio Namen Project in Suriname (Psychosociale begeleiding van mensen met HIV/aids en hun omgeving, psycho-educatie) en het Centrum voor Leerlingenbegeleiding te Berchem (Diagnostiek, begeleidende gesprekken (zowel in groep als individueel).