MARJOLEIN DEVRIENDT

PSYCHOLOOG / PSYCHOTHERAPEUT TE TIELT

Visie

De lotusbloem: straal vanuit je kern

Ik geloof dat iedereen op zijn of haar unieke manier op zoek is naar de eigen weg.
Graag wens ik ‘de lotusbloem’ aan te reiken als krachtig symbool.

De lotusbloem leeft in een moerasachtige bodem, groeit uit de donkere modder naar de wateroppervlakte toe en opent zich als deze boven het wateroppervlak uitstijgt. Desondanks zien de bladeren er altijd mooi uit.

De lotusbloem heeft op eenzelfde moment zaaddozen, knoppen en bloemen.
Op deze manier verbeeldt de lotus verleden, heden en toekomst.

Ieder van ons is een ‘lotusbloem’. Elk van ons dient heel wat watertjes te doorzwemmen. Deze wateren zijn vaak onzuiver en troebel. We komen obstakels, stresssituaties, onmacht, ... tegen. Soms trappelen we ter plaatse, soms houden we ons hoofd net boven water.
Soms vergeten we dat we kunnen zwemmen en dat er een weg is naar boven.

Net zoals bij de lotusbloem, blijft het zaad, onze kern aanwezig. Het is een kunst om onszelf de juiste aandacht, liefde en voeding te geven zodat we kunnen stralen vanuit onze kern!

 

Volg je eigen ritme en stroom

Stellen wij ons voor dat het leven een rivier is. De meeste mensen houden zich vast aan de kant, bang om zich te laten gaan, en te riskeren dat ze mee worden gesleurd door de stroming van de rivier. Op een bepaald punt is overgave en erop vertrouwen dat de stroom je veilig meevoert essentieel. Op dit punt leer je ‘met de eigen stroom mee te gaan’ en dat geeft een heerlijk gevoel. Ben je een keer gewend om met de stroming van de rivier mee te gaan, dan kan je voor je uit gaan kijken en verder je eigen koers gaan bepalen, zelf beslissen waar de stroming het beste lijkt, je eigen weg sturen om rotsblokken en klippen heen, en uitzoeken welke van de vele vaargeulen en aftakkingen van de rivier je verkiest te volgen. We kunnen genieten van het hier en nu, meegaan met wat is en tegelijkertijd bewust met onze doelstellingen omgaan door verantwoording te nemen door het creëren van ons eigen leven.

Creëren, bewegen en groeien

Dagelijks de drie InJekrAchtwerkwoorden: creëren, bewegen en groeien inzetten bevordert gezondheid en welzijn. Mensen zijn met hun zenuwstelsels onlosmakelijk verbonden met elkaar. Het is de kunst om bewust het eigen zenuwstelsel te leren ontspannen en op een veilige manier in verbinding te kunnen gaan, dit is de basis van veerkracht. Via beweging en creatieve methodieken kan je op een intuïtieve, natuurlijke en plezierige manier contact maken met wat je hart, lichaam en hoofd nodig hebben, om zo tot persoonlijke groei te komen.