MARIJKE DERESE

PSYCHOLOOG / PSYCHOTHERAPEUT TE LEUVEN

Contactgegevens

Onze-Lieve-Vrouwstraat 29/0102
3000 Leuven

gsm: 0472/63.74.33
e-mail: info@marijkederese.be
website: www.marijkederese.be


Werkdomein

Iedereen komt in zijn of haar leven hindernissen en moeilijkheden tegen, dingen op ons pad die we het hoofd moeten bieden. Meestal lukt het ons om zelf of samen met anderen oplossingen te bedenken.
Maar soms lukt het niet. Het is dan allemaal wat te veel geworden, we vallen anderen niet graag lastig met onze zorgen, we stellen maar uit of moeten vaststellen altijd in hetzelfde straatje terecht te komen, soms is wat ons bezighoudt erg ingrijpend of te pijnlijk.

Elke begeleiding of therapie start met een verkennend gesprek, waarin we samen ruimte maken voor je vraag en verwachtingen. Op basis van deze kennismaking kan er een verdere begeleiding volgen of indien aangewezen in gezamenlijk overleg een geschikte doorverwijzing.
Therapie werkt in de diepte om oudere lagen van onszelf - die ons verhinderen gelukkig te zijn - weer aan de oppervlakte te brengen en licht te geven. Op die manier maken we van binnenuit de energie vrij die verbonden was met de verborgen stukken van onszelf en wordt het makkelijker om je authentieke zelf te zijn/te leven en om steeds meer van je eigen energie, kracht en stevigheid te voelen.
In de therapiesessies creëren we een veilige ruimte om in functie van de vraag op een nieuwe manier aandacht te geven aan jezelf, aan je verhaal, aan de relatie met jezelf, je lichaam, je belevingswereld; aan de relatie met anderen; de relatie met je werk; aan jouw plek in de maatschappij... We starten steeds vanuit een gesprek. In functie van de vraag -en na overleg- kunnen ook andere invalshoeken toegevoegd worden (bijv. ademhalingstechnieken, relaxatie, meditatie, Voice Dialogue, familieopstellingen, creatieve werkvormen,...)


Thema’s

- Depressie
- Burnout en andere stressklachten
- Innerlijke onrust
- Levensfaseproblemen
- Laag zelfvertrouwen/ ontevredenheid over jezelf
- Levensvragen/zingeving
- Familiale problemen/spanningen in het gezin
- Werkgerelateerde vragen en problematieken
- Afscheid in de brede zin, rouw en verlies
- Angstklachten
- Lichamelijke klachten
- Coaching bij moeilijke levensvragen - "persoonlijke dilemma's" - werkgerelateerde vragen
- Communicatieproblemen


Doelgroep

Volwassenen
Adolescenten vanaf +/-16 jaar
Gezinnen


Praktisch

Een afspraak wordt best telefonisch gemaakt, dat gaat het snelst. Indien ik niet bereikbaar ben op dat moment, spreek een boodschap in en dan bel ik u zo spoedig mogelijk terug.


Bereikbaarheid

Centraal gelegen
Zowel met de wagen / de trein als het openbaar vervoer bereikbaar
- 15 minuten stappen vanuit Station Leuven


http://www.psychologencommissie.be