LIESELOTTE DAEMS

PSYCHOLOOG / PSYCHOTHERAPEUT TE SCHOTEN

Contactgegevens

LIESELOTTE DAEMS
 
Laaglandlei 6
2970 Schoten
 
0494/39.39.09
daemsl@hotmail.com  


Welkom

De stap zetten naar een psycholoog is soms niet gemakkelijk. Er hangt nog steeds een taboe rond, alsof het zou willen zeggen dat er iets mis is met die persoon. Naar een psycholoog gaan heeft helemaal niets te maken met abnormaal zijn. Iedereen ervaart op een bepaald moment in zijn leven een vorm van psychisch lijden en dit kan zeer uiteenlopende redenen hebben. Net zoals naar de dokter gaan, is een psycholoog consulteren een vorm van zelfzorg.
 
Er bestaan nog heel wat misvattingen over psychotherapie. Op het eerste zicht kan psychotherapie soms vrij banaal lijken. Ik kan toch ook spreken met familie en/of vrienden? Toch heerst er in de therapieruimte een andere sfeer en is het een ander soort spreken over jezelf. Eigenlijk is spreken over jezelf, over je gevoelens en gedachten helemaal niet zo eenvoudig en kan het best confronterend zijn. Veiligheid, ruimte en deskundigheid staan dan ook centraal tijdens psychotherapie. Voorts ben ik gebonden aan beroepsgeheim.


Opleiding

Ik heb een master behaald in de Klinische en Gezondheidspsychologie. De opleiding Psychologie is een universitaire, wetenschappelijk onderbouwde opleiding.
 
Ik ben lid van de Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen en erkend door de Belgische Federatie van Psychologen met erkenningsnummer 922115847.


Doelgroep & Thema's

Doelgroep
Adolescenten (12-17 jaar)
Jongvolwassenen (18-25 jaar)
Volwassenen (26-65 jaar)
Ouderen (+ 65 jaar)
Thema’s
 
Thema’s die aan bod komen in mijn praktijk zijn divers. Elk persoon is uniek en heeft een eigen levensverhaal. Toch zien we dat klachten te clusteren zijn en heeft de wetenschap bepaalde methoden en technieken ontwikkeld om die klachten te behandelen.
 
Thema’s:
angst- en/of depressieve gevoelens,
stemmingsschommelingen,
lusteloosheid,
paniekaanvallen,
dwanggedachten,
prikkelbaarheid,
agressie,
stress,
onzekerheid,
concentratieproblemen,
moeilijk emoties kunnen reguleren,
slaapproblemen,
vermoeidheidsklachten,
pijnklachten,
verslaving,
eetproblemen,
problemen op het gebied van seksualiteit,
problemen in persoonlijke relaties,
problemen op het werk en burn-out.
Ook medische klachten zoals tinnitus kunnen aan bod komen.


Tarief & Beschikbaarheid

Tarief
 
Het standaardtarief voor een consultatie van één uur is 50 euro. De betaling kan contant of vooraf via overschrijving.
 
Enkel indien je meer dan 48 uur van te voren een afspraak telefonisch of via e-mail annuleert, kan ik het vrijgekomen uur nog aanbieden aan een ander cliënt. Annuleer je niet, of minder dan 48 uur vooraf, dan moet je 35 euro betalen als schadeloosstelling. Je kan het bedrag betalen bij de volgende sessie of via overschrijving.
 
Beschikbaarheid
 
Afspraken kunnen het best telefonisch gemaakt worden. Op die manier vinden we zo snel mogelijk een gezamenlijk moment. Ook bij twijfel of vragen, kan je me gerust opbellen. Als ik telefonisch niet bereikbaar ben, kan je een bericht inspreken op mijn voicemail. Ik bel je zo snel mogelijk, meestal dezelfde dag nog terug. Tel: 0494/39.39.09