DELPHINE VAN LIERDE

KINDERPSYCHOLOOG TE KRUISHOUTEM

Contactgegevens

Delphine Van Lierde
Fockaertshof 6
9770 Kruishoutem

0485 85 11 13
Delphine@DeParadijsvogel.be
www.deparadijsvogel.be


Werkdomein

Individuele psychotherapie
Ouder- en gezinsbegeleiding
Psychodiagnostiek
Aandachts- en intelligentieonderzoek
Groepstraining


Thema's

Met welke zorgen of problemen kan je hier terecht?

• Emotionele problemen: zelfbeeld, zelfvertrouwen, spanning, depressie, piekeren, ...
• Gedragsproblemen: woedebuien, agressie, druk gedrag, zelfverwonding, ...
• Opvoedingsproblemen: slapen, eten, zindelijkheid, ouder-kind relatie, nieuw samengestelde gezinnen, ...
• Verwerkingsproblemen: rouw, trauma, verlies, echtscheiding, chronische ziekte, ...
• Angstproblemen: faalangst, fobiëen, dwang, ...
• Sociale problemen: pesten, assertiviteit, sociale vaardigheden, ...
• Psychosomatische problemen: bv. buikpijn/hoofdpijn door stress of spanning, tics, ...
• Motivationele problemen: bv. bij hoogbegaafdheid, schoolmoeheid, ...
• ...
Soms is specifieke psychodiagnostiek aangewezen:
• Psychodiagnostisch onderzoek: wanneer je merkt dat er iets aan de hand is en je hier graag meer duidelijkheid over wil (bv. rond zelfbeeld, gedrag, persoonlijkheid, emotieregulatie, depressie, angsten, rouw, ...)
• Belevingsonderzoek: wanneer je je vragen stelt rond hoe jouw kind een bepaalde situatie beleeft, of wanneer je je afvraagt met welke thema’s jouw kind bezig is.
• Intelligentieonderzoek (2,6 tot 16 jaar): bv. bij vermoeden van hoog- of laagbegaafdheid, op vraag van school, CLB of logopedist
• Aandachts- en concentratie onderzoek (6 tot 16 jaar): bv. bij vermoeden van AD(H)D


Over Mezelf

Ik ben Delphine Van Lierde, kinderpsychologe, psychodiagnosticus en gedragstherapeute. Ik ben geboren in Geraardsbergen en woon nu met mijn gezin in Kruishoutem. Ik richtte de praktijk "De Paradijsvogel" op in 2013 (toen nog in Nazareth gevestigd).
 
Studies
Ik begon mijn hogere opleiding aan de Universiteit van Gent en behaalde er in 2010 met onderscheiding mijn masterdiploma in de Klinische Psychologie. Hierna volgde ik een Postgraduaat in de Psychodiagnostiek bij kinderen en jongeren, aan de Lessius Hogeschool (nu: Thomas More) in Antwerpen. Ik behaalde ook een certificaat LSCI (Life Space Crisis Intervention), een methodiek die inzichten en tips geeft om met agressie bij kinderen en jongeren om te gaan. Mijn bijkomende meerjarige opleiding in de gedragstherapie voor kinderen en jongeren rondde ik inmiddels af, aan de Universiteit van Gent. Tussendoor ga ik regelmatig naar vormingen, bijscholingen en congressen.
Zo volgde ik recent een 3-daagse vorming rond 'conflicten tussen ouders na scheiding', een meerdaagse opleiding ACT voor jongeren en een training aan de K.U. Leuven rond 'zelfverwondend gedrag bij jongeren' in het kader van een grootschalig onderzoek (www.zelfverwonding.be).

 
Werkervaring
Ik liep tijdens mijn masteropleiding stage in een Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning (CKG). Na mijn afstuderen begon ik te werken in een Centrum Geestelijke Gezondheidszorg (CGG), bij de dienst voor kinderen en jongeren. Momenteel werk ik, in hoofdberoep, op de kinder- en jongerendienst van CGG Zuid-Oost-Vlaanderen.
 
www.deparadijsvogel.be


Regio

Kruishoutem - Nazareth - De Pinte - Deinze - Sint-Martens-Latem - Zulte - Waregem - Oudenaarde - Zingem - Gavere - Anzegem - Zwalm - ...