JESSICA DE JONGH

PSYCHOLOOG / PSYCHOTHERAPEUT TE KALMTHOUT

Contactgegevens

Jessica De Jongh
Zwartvenlaan 13
2920 Kalmthout
 
Gsm: 0474/52 32 38
Tel: 03/666 64 40
 
Email: jessica.dejongh@psycholoog.be
Meer info: www.psychologenpraktijkdejongh.com


Werkwijze

In een eerste gesprek nemen we ruim de tijd om te verkennen waar uw vragen liggen en help ik het kind of de jongere om hun verhaal te vertellen op een manier die bij hen past.
Op basis daarvan bepalen we het verdere verloop van de begeleiding. We werken op een wetenschappelijk onderbouwde manier, vanuit verschillende psychotherapeutische stromingen, met de gevoels- en belevingswereld van het kind en zijn context. Daarbij benut ik graag de oneindige fantasie en creativiteit van het kind om tot nieuwe gedachten en gevoelens te komen. We hechten veel belang aan het aansluiten bij de ideeën en krachten van het hele gezin: ze zijn immers zelf een expert van hun eigen leven!


Thema’s

Voor allerlei verschillende hulpvragen kan je samen met je kind of adolescent bij mij terecht. Grote of kleine zorgen, angsten, woede, moeilijke (gezins)relaties, stress, gedragsmoeilijkheden, onzekerheid, slecht slapen,...
We zoeken samen naar de domeinen waarover jullie het graag willen hebben en besteden ook aandacht aan de dingen die goed gaan zodat het plaatje steeds compleet blijft.


Doelgroep

Kinderen, jongeren en hun gezin


Opleiding

- Master in de psychologie optie kinderen en adolescenten, KU Leuven
- Postgraduaat interculturele hulpverlening en bemiddeling, CIMIC
- 4 jarige experiëntieel-integratieve opleiding psychotherapie voor kinderen, jongeren en hun gezin (i.o.)