JEROEN DE RIDDER

PSYCHOLOOG / PSYCHOTHERAPEUT TE KALMTHOUT

Contactgegevens

Jeroen De Ridder
Dennendreef 2
2920 Kalmthout

gsm: 0468/105.900
e-mail: jdrpsy@hotmail.com


Werkdomein

Soms heb je het gevoel dat je ergens in vastzit. In een bepaald gevoel (angst, neerslachtigheid, boosheid,…), een gedrag (verslaving, relationele moeilijkheden,…), beelden (dromen, herbelevingen van erge dingen die je meemaakte,…) of de relaties die je aangaat met andere mensen. Soms zijn het enkel fysieke klachten waar een dokter geen verklaring voor vindt, zit je thuis van het werk omdat ‘het’ gewoon niet meer lukt enzovoort. Je hebt al geprobeerd hier zelf mee aan de slag te gaan, maar om de één of andere reden stoot je steeds op hetzelfde. Je wil je beter (anders?) voelen maar het lukt maar niet. Heel vaak krijg je ook niet zo gemakkelijk verwoord wat er juist moeilijk loopt, maar voel je toch dat er ergens iets wringt, iets niet goed zit. Veel mensen die met therapie starten herkennen zich in één van deze korte beschrijvingen. Dat wil niet zeggen dat wanneer je je hierin herkent je in therapie ‘moet’ gaan, of dat je geen therapie kan starten als je je niet herkent in wat hier staat. Therapie is tenslotte altijd een heel persoonlijk iets, en het start steeds vanuit jouw vraag.

In therapie vertellen we je niet wat je moet doen in het leven. We vertrekken vanuit hetgeen jij brengt, jouw zorgen, jouw verhaal, jouw twijfel. We willen ruimte geven aan die twijfel, de vragen die inherent zijn aan het mens-zijn. Op een niet veroordelende wijze luisteren, de cliënt helpen zijn verhaal te schrijven, herschrijven, anders schrijven. Dat is therapie. In een notendop, welteverstaan.

Therapie is voor veel mensen een waardevolle periode in hun leven. Soms werken we enkele maanden, soms jaren. Ook hier zijn weinig vaste regels rond.


Thema’s

Angst, depressie, dwang, burn-out, zingevingsvragen, relationele moeilijkheden, stress, negatief zelfbeeld, omgaan met fysiek lijden, leegheid,...
 
Om het prozaïscher te stellen: de pijn van het Zijn


Doelgroep

jongvolwassenen, volwassenen, ouderen


Praktisch

Tarief: 55 euro
Duur sessie: +/- 50 min.
 
Existentiële en integratieve psychotherapie zijn de voornaamste werkvormen die ik hanteer.
 
U kan telefonisch een afspraak maken via het nummer 0468/105 900 (liefst na 17u). Indien ik niet bereikbaar ben, gelieve dan uw naam en telefoonnummer in te spreken en dan bel ik u zo snel mogelijk terug.