ISABELLE DESMET

PSYCHOLOOG / PSYCHOTHERAPEUT TE BRUGGE

Contactgegevens

De Smet Isabelle
Abdijstraat 30, 9700 Oudenaarde – Ename

GSM: 0499/89.35.56
E-mail: solta@psycholoog.be
Website: www.solta.be


Wie ben ik?

Mijn naam is Isabelle De Smet, geboren in 1979, gehuwd, mama van twee dochters en coördinator van SOLTA.

Van opleiding ben ik erkend klinisch psycholoog, erkend psychotherapeut en EMDR-practitioner, gespecialiseerd in angst en werkzaam te Oudenaarde en Maarkedal.

Mijn weg als psycholoog
Ik studeerde aan de Universiteit Gent en werd er master in de klinische psychologische wetenschappen.

Na deze studies ging ik meteen aan de slag als psycholoog in een centrum voor leerlingenbegeleiding. Daarnaast deed ik in die jaren ook ervaring op als psychotherapeut binnen een therapeutisch centrum.

Na deze leerrijke jaren en met aldus heel wat meer ervaring, vond ik dat in 2012 de tijd rijp was om om mijn eigen praktijk op te starten : ‘inter-actie’ in Maarkedal.

Ondertussen schoolde ik mezelf bij met tal van opleidingen, waaronder een portgraduaat in de cognitieve gedragstherapie aan de Universiteit gent, alsook de opleiding tot EMDR-practitioner. En ik leerde uitgebreid werken met mensen die problemen ervaren met angst. Dit is een problematiek die me nauw aan het hart ligt en waarvan ik weet dat ik de mensen écht vooruit help.

Opbouw groepspraktijk
Van daaruit groeide de passie om een groepspraktijk op te starten rond angst, die ik met de naam SOLTA doopte (Solta is een portugees woord en betekent ‘loskomen van’). Sindsdien ben ik als psycholoog ook aan de slag in Oudenaarde, met vooral aandacht voor mijn specialisatie rond angst. Daarnaast behoud ik mijn praktijk Maarkedal.

Doordat we wekelijks overleggen met de collega’s in intervisiemomenten, kunnen we mensen die angstproblemen ervaren, nog beter helpen. We leggen onze expertise en passie samen, wat een grote verrijking is.

Mijn hoop en doel is om de mensen daardoor met nog meer garantie te kunnen helpen in het loskomen van hun angsten.


Werkdomein

Praktijk SOLTA, gespecialiseerd in ANGST problemen (piekeren – paniek – dwang – fobie – trauma – sociale angst – faalangst – … ) en verwante problemen (depressie, rouw, burn out,….).
HOE? Cognitieve Gedragstherapie – EMDR – ACT – Schematherapie – …
DOELGROEP: kinderen – jongeren – jongvolwassenen & volwassenen


Thema’s

Alle vormen van ANGST (piekeren – paniek – trauma – fobie – OCD – sociale angst – faalangst – … ) en verwante problemen als DEPRESSIE, ROUW, BURN OUT,…


Doelgroep

kinderen – jongeren – jongvolwassenen – volwassenen