INGE VERREET

PSYCHOLOOG / PSYCHOTHERAPEUT TE EKEREN

Contactgegevens

Verreet Inge
Boerendijk 64
2180 Ekeren
 
GSM 0479 25 85 37
E-Mail inge@tsjeppetalk.be
Website www.tsjeppetalk.be
 
Aanmeldingen kunnen elke werkdag telefonisch of via email.


Thema's

Ik geloof heel sterk in het ontwikkelingspotentieel van ieder persoon, van ieder kind. Soms kan deze ontwikkeling (emotioneel, sociaal, enz) stagneren door problemen/moeilijkheden in het leven. Met speltherapie bij de jongste kinderen, door gesprekken met jongeren, al dan niet aangevuld met creatieve – en actiegerichte technieken proberen we deze problemen/moeilijkheden te doorwerken. Als we dit samen kunnen bewerkstelligen zal het gewone ontwikkelingsproces zich vaak van zelf herstellen.
 
Ik ben erkend klinisch psychologe met een specialisatie in kinderen en jongeren. Naast mijn basisopleiding heb ik me verder verdiept in het therapeutisch werken met kinderen en jongeren (psychodrama, psychodrama puppets kit, sociale vaardigheidstraining, enz. ). Ik hoop de meerjarige postgraduaatsopleiding Experiëntieel – en Ontwikkelingsgerichte psychotherapie aan de universiteit Antwerpen binnenkort te hernemen.
Naast mijn opleiding heb ik 10 jaar ervaring in het werken met kinderen en jongeren binnen de bijzondere jeugdzorg en een residentieel therapeutische setting.
 
Tsjeppetalk is een woord dat mijn overgrootmoeder en grootmoeder gebruikten om het fantasietaaltje van kinderen te benoemen. Gezien de “kindertaal” en creativiteit centraal staan in de therapieën, vond ik het een gepaste naam voor de praktijk.


Doelgroep

Psychologische begeleiding van kinderen en adolescenten.
Ouders kunnen een vraag stellen tot ouderbegeleiding om hen te ondersteunen in een niet zo vanzelfsprekende opvoedingssituatie of ouderschap. Daarnaast loopt dit vaak parallel aan de therapie van het kind om ouders het begeleidingsproces te laten begrijpen en mee te ondersteunen.


Opleidingen

Lessius Hogeschool: Assistent in de Psychologie
 
UGent: Lic. klinische psychologie
 
opleiding Psychodrama


Erkenningen

BFP
VVKP