GRIET BEIRINCKX

PSYCHOLOOG TE WIEKEVORST

 

Sensitiva
Praktijk voor advies en psychologische begeleiding bij faalangst, stressbeheersing, hoogsensitiviteit en burn-out

Contactgegevens

Griet Beirinckx
Sensitiva
J.F. Sneyersstraat 10
2222 Wiekevorst
0495/54.32.19
griet.beirinckx@telenet.be
Enkel na afspraak

Een afspraak maken kan telefonisch of via mail. Indien ik niet bereikbaar ben via GSM spreek je naam en telefoonnummer in en ik bel je zo spoedig mogelijk terug. Heb je nog vragen, neem dan gerust vrijblijvend contact of stel ze via mail.


Wie ben ik/ Opleidingen

Ik studeerde in 1996 af als psycholoog (licentiaat/master) aan de KU Leuven. Een jaar later behaalde ik er de graad van geaggregeerde voor het onderwijs in de Psychologie. Sinds 1997 werk ik als psycholoog in centra voor leerlingenbegeleiding (CLB).

Reeds 24 jaar doe ik er ervaring op in het begeleiden van leerlingen in het secundair onderwijs met betrekking tot ‘het leren en studeren, onderwijsloopbaanbegeleiding, preventieve gezondheidszorg en hun psycho-sociaal functioneren’.

Gedurende deze periode, bleef ik me gericht bijscholen en volgde:
- Leerlingbegeleiding vanuit gedragstherapeutisch perspectief (3-jarige opleiding)
- ‘Mindfulness Based Cognitive Therapy’ (Sara Bosman)
- ‘Stressbeheersing’ (ISW Limits)
- Kort oplossingsgericht werken, KOW (PVOC)
- Tiple P Positive Parenting Program (lezingenreeks rond tieners)
- ‘Hooggevoeligheid, vermoeidheid en zelfzorg’ (C. Stubbe)
- Opleiding tot Burn-Out Coach (Luc Swinnen, Different BVBA)
- Korte cursussen, infodagen en nascholingen vanuit de CLB-praktijk
- HSP Omgaan met Hooggevoeligheid (Centrum voor afstandsonderwijs)
- HSP voor Professionals (VUB en HSP Vlaanderen)
- Trainer ‘Leer kinderen positief denken’ Thomas More/Wendy De Pree
- Loopbaancoaching CIVAS 2020-2021
- Mind-Walk trainer bij Mind-Walk België (2021)

De laatste jaren verdiepte ik me intensief (via literatuur, lezingen en zelfstudie) in de thema’s: hooggevoeligheid, faalangst, omgaan met ‘stress’ en ‘burn-out’. Dit omdat ik de nood aan gerichte begeleiding bij deze problematieken fel aanvoelde bij leerlingen, hun leerkrachten, hun ouders, collega’s, …..
We leven in een drukke, complexe, prestatiegerichte maatschappij, wat zowel op school als op de werkvloer steeds vaker problemen geeft. Velen krijgen het moeilijk omwille van deze hoge prestatiedruk en het opgedreven levensritme. Weinigen specialiseerden zich echter in het bieden van gerichte hulp bij deze moeilijkheden. Dit is meteen ook de bestaansreden van ‘Sensitiva’, mijn zelfstandige praktijk in bijberoep, waar ik met hart en ziel wil voor gaan.


Thema’s en doelgroepen

- Faalangst
- Stressbeheersing
- Hoogsensitiviteit
- Burn-Out

* Individuele bij faalangst en stressbeheersing voor kinderen en jongeren vanaf 7 jaar.

* Individuele begeleiding voor kinderen, jongeren, jongvolwassenen en volwassenen bij moeilijkheden ten gevolge van ‘hoogsensitiviteit en/of hooggevoeligheid.
(zie meer uitleg in bijlage)

*Individuele begeleiding voor jongvolwassenen en volwassenen bij chronische stress en een verhoogd risico op ‘burn-out’ of die effectief een burn-out doormaken.


NIEUW: Mind-Walk trainingen buiten in de natuur!!

In mijn praktijk merkte ik de laatste jaren dat cliënten wel heel graag willen aan de slag gaan met tools, die hun actief hun stress leren beheersen, hen meer uit hun hoofd leren komen en in hun lichaam leren landen, hun gedachten leren beheersen en controleren,… Ze vinden het echter vaak concreet moeilijk om hiermee aan de slag te gaan.

Dagelijks ondervind ik aan den lijve hoe je door te ‘wandelen’ en je dus een weg naar buiten te banen, je ook de weg naar binnen vindt.

Afgelopen zomer (2021) verdiepte ik me verder in Mind-Walk en volgde een trainersopleiding bij Mind-Walk België. Ik leerde er een methode waarbij gebruik gemaakt wordt van de heerlijke combinatie van mindful en meditatief wandelen, afgewisseld met mindset training en oefeningen beïnvloed door yoga en tai-chi.

Sindsdien bied ik geregeld small group Mind-Walk trainingen en workshops.

Vanaf september 2022 bied ik maandelijks een mind-walk sessie aan in kleine groep.  Elke laatste woensdag van de maand, tussen 9.30u tot 11.30u kan je deelnemen voor 25 euro. Je kan 1 sessie of enkele sessies per jaar deelnemen of allemaal.  Er is voldoende variatie voorzien in de oefeningen en de locaties.  De volgende data staan reeds gepland: woe 28/9/’22; woe 26/10/’22; woe 30/11/’22; woe 28/12/’22; woe 25/1/’23; woe 22/2/’23; woe 29/3/’23; woe 26/4/’23; woe 31/05/’23; woe 28/6/’23.  Inschrijven kan door een mailtje te sturen aan griet.beirinckx@telenet.be


Werkwijze

Bij een individuele begeleiding starten we met een eerste verkennend intakegesprek. Tijdens dat gesprek analyseren we je moeilijkheden en problemen. Vervolgens leg ik uit hoe een mogelijke begeleiding er kan uitzien. Je kan dan na afloop van het intakegesprek beslissen of je de begeleiding al dan niet wenst verder te zetten. Het intakegesprek en eventuele verdere individuele begeleidingssessies duren telkens ongeveer 50 min tot een uur. Kostprijs bedraagt 60 euro per intakegesprek en per sessie.

Kinderen en jongeren hebben recht op gedeeltelijke terugbetaling door het ziekenfonds. Een aantal ziekenfondsen hebben ook een gedeeltelijke tegemoetkoming voor volwassen. Kijk hiervoor op de website van je mutualiteit onder de rubriek ‘terugbetaling psychotherapie’.


Bereikbaarheid

De praktijk is gelegen in een rustige verkaveling, vlakbij de dorpskern van Wiekevorst (deelgemeente van Heist op den Berg), aan het eind van een doodlopende straat. Er is steeds parkeermogelijkheid voor de praktijk.


Erkenning en lidmaatschap

Officieel erkend als Psychologe bij de Psychologencommissie.
Erkenningsnummer: 732106577
Link: http://www.psychologencommissie.be

Lid van de Belgische Federatie van Psychologen (BFP)
Link: https://www.bfp-fbp.be

Lid van HSP Vlaanderen
Link: http://www.hspvlaanderen.be