GRIET BEIRINCKX

PSYCHOLOOG TE WIEKEVORST

 

Sensitiva
Praktijk voor advies en psychologische begeleiding bij faalangst, stressbeheersing, hoogsensitiviteit en burn-out

Contactgegevens

Griet Beirinckx
Sensitiva
J.F. Sneyersstraat 10
2222 Wiekevorst
0495/54.32.19
griet.beirinckx@telenet.be
Enkel na afspraak

Een afspraak maken kan telefonisch of via mail. Indien ik niet bereikbaar ben via GSM spreek je naam en telefoonnummer in en ik bel je zo spoedig mogelijk terug. Heb je nog vragen, neem dan gerust vrijblijvend contact of stel ze via mail.


Wie ben ik/ Opleidingen

Ik studeerde in 1996 af als psycholoog (licentiaat/master) aan de KU Leuven. Een jaar later behaalde ik er de graad van geaggregeerde voor het onderwijs in de Psychologie. Sinds 1997 werk ik als psycholoog in centra voor leerlingenbegeleiding (CLB).

Reeds 24 jaar doe ik er ervaring op in het begeleiden van leerlingen in het secundair onderwijs met betrekking tot ‘het leren en studeren, onderwijsloopbaanbegeleiding, preventieve gezondheidszorg en hun psycho-sociaal functioneren’.

Gedurende deze periode, bleef ik me gericht bijscholen en volgde:
- Leerlingbegeleiding vanuit gedragstherapeutisch perspectief (3-jarige opleiding)
- ‘Mindfulness Based Cognitive Therapy’ (Sara Bosman)
- ‘Stressbeheersing’ (ISW Limits)
- Kort oplossingsgericht werken, KOW (PVOC)
- Tiple P Positive Parenting Program (lezingenreeks rond tieners)
- ‘Hooggevoeligheid, vermoeidheid en zelfzorg’ (C. Stubbe)
- Opleiding tot Burn-Out Coach (Luc Swinnen, Different BVBA)
- Korte cursussen, infodagen en nascholingen vanuit de CLB-praktijk
- HSP Omgaan met Hooggevoeligheid (Centrum voor afstandsonderwijs)
- HSP voor Professionals (VUB en HSP Vlaanderen)
- Trainer ‘Leer kinderen positief denken’ Thomas More/Wendy De Pree
- Loopbaancoaching CIVAS 2020-2021
- Mind-Walk trainer bij Mind-Walk België (2021)

De laatste jaren verdiepte ik me intensief (via literatuur, lezingen en zelfstudie) in de thema’s: hooggevoeligheid, faalangst, omgaan met ‘stress’ en ‘burn-out’. Dit omdat ik de nood aan gerichte begeleiding bij deze problematieken fel aanvoelde bij leerlingen, hun leerkrachten, hun ouders, collega’s, …..
We leven in een drukke, complexe, prestatiegerichte maatschappij, wat zowel op school als op de werkvloer steeds vaker problemen geeft. Velen krijgen het moeilijk omwille van deze hoge prestatiedruk en het opgedreven levensritme. Weinigen specialiseerden zich echter in het bieden van gerichte hulp bij deze moeilijkheden. Dit is meteen ook de bestaansreden van ‘Sensitiva’, mijn zelfstandige praktijk in bijberoep, waar ik met hart en ziel wil voor gaan.


Thema’s en doelgroepen

- Faalangst
- Stressbeheersing
- Hoogsensitiviteit
- Burn-Out

* Individuele bij faalangst en stressbeheersing voor kinderen en jongeren vanaf 7 jaar.

* Individuele begeleiding voor kinderen, jongeren, jongvolwassenen en volwassenen bij moeilijkheden ten gevolge van ‘hoogsensitiviteit en/of hooggevoeligheid.
(zie meer uitleg in bijlage)

*Individuele begeleiding voor jongvolwassenen en volwassenen bij chronische stress en een verhoogd risico op ‘burn-out’ of die effectief een burn-out doormaken.


Stress-Release Walks lente 2023

Wandel jij je in de lente graag mee naar meer rust en balans?
Vanaf zaterdag 15/4 en woensdag 19/4 starten er opnieuw twee reeksen van telkens 6 wandelingen, waarin ik je meeneem in een prachtig stuk natuur, in kleine groep. We stappen ongeveer 3 tot 5 km en gaan onderweg aan de slag met heel wat oefeningen en tools, waarmee je:
- stress leert beheersen
- meer rust en balans in je leven kan creëren
- meer uit je hoofd leert komen
- terug beter leert luisteren naar je lichaam
- meer energie krijgt
- werkt aan je persoonlijke groei
Je kan kiezen voor de zaterdagreeks, die start op 15/4 om 9.30u (duurtijd 1,5 uur tot 2 uur), om de twee weken met de laatste wandeling dus op 24/6.
Of je kiest voor de woensdagreeks, die start op 19/4 om 9.30u. Dan wandelen we om de twee weken, gedurende 6 woensdagen, tot en met 28/6.
Elke wandeling heeft zijn eigen unieke thema en gaat door op een andere locatie (regio: Herentals, Herenthout, Booischot, Itegem..)
Kostprijs voor een 6-delige reeks: 135 euro.
Inschrijven kan door een mailtje te sturen aan: griet.beirinckx@telenet.be
Ik neem je heel graag mee op pad.


Werkwijze

Bij een individuele begeleiding starten we met een eerste verkennend intakegesprek. Tijdens dat gesprek analyseren we je moeilijkheden en problemen. Vervolgens leg ik uit hoe een mogelijke begeleiding er kan uitzien. Je kan dan na afloop van het intakegesprek beslissen of je de begeleiding al dan niet wenst verder te zetten. Het intakegesprek en eventuele verdere individuele begeleidingssessies duren telkens ongeveer 50 min tot een uur. Kostprijs bedraagt 60 euro per intakegesprek en per sessie.

Kinderen en jongeren hebben recht op gedeeltelijke terugbetaling door het ziekenfonds. Een aantal ziekenfondsen hebben ook een gedeeltelijke tegemoetkoming voor volwassen. Kijk hiervoor op de website van je mutualiteit onder de rubriek ‘terugbetaling psychotherapie’.


Bereikbaarheid

De praktijk is gelegen in een rustige verkaveling, vlakbij de dorpskern van Wiekevorst (deelgemeente van Heist op den Berg), aan het eind van een doodlopende straat. Er is steeds parkeermogelijkheid voor de praktijk.


Erkenning en lidmaatschap

Officieel erkend als Psychologe bij de Psychologencommissie.
Erkenningsnummer: 732106577
Link: http://www.psychologencommissie.be

Lid van de Belgische Federatie van Psychologen (BFP)
Link: https://www.bfp-fbp.be

Lid van HSP Vlaanderen
Link: http://www.hspvlaanderen.be