GEERT OST

PSYCHOLOOG / PSYCHOTHERAPEUT TE GENT EN OOSTAKKER

Contactgegevens

Ost Geert

Rijsenbergstraat 152
9000 Gent

Groenespechtstraat 4 bus A
9041 Oostakker

Mobiel: 0498 541 025
e-mail: geert.ost@psycholoog.be of geert_ost@hotmail.com

Erkenningsnummer Psychologencommissie: 781107543

Lid van de Belgische Federatie van Psychologen (BFP), van de Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen (VVKP), van de Vlaamse Vereniging van Deskundigen in de Oplossingsgerichte, cognitieve en systemische therapie, opvoedkunde en coaching (VVDO) en van EMDR België


Werkdomein

Psychologische begeleiding
Psychotherapie (Oplossingsgerichte cognitieve en systemische therapie, EMDR)
Psychodiagnostiek en advies


Werkwijze

Iedereen wordt vroeg of laat geconfronteerd met een moeilijke periode. Telkens houdt dat een zeer individueel verhaal in. Onaangename gevoelens, storende gedachten/herinneringen en/of schadelijke gewoontes blijken je niet los te laten. Waar je in het verleden zelf of samen met de hulp van familie of vrienden een oplossing kon vinden, lijkt dat nu voorlopig niet meer te lukken. Of het is net binnen die relaties dat het niet goed meer loopt.

Toch hoeft die moeilijke periode geen eindpunt te zijn. De stap naar een psycholoog zetten kan een uitweg bieden. Door in dialoog te treden met een neutrale partij, krijg je een andere kijk op die knelpunten. Zo kan die moeilijke periode net heel waardevol worden en je opnieuw hoop en kracht geven.

De oplossingsgerichte therapie combineert de inzichten en technieken van de cognitieve gedragstherapie en de systeemtherapie met elkaar. Het bijzondere aan het ‘oplossingsgerichte’ werken, is de manier waarop we naar ‘het probleem’ of ‘de klacht’ kijken. De focus ligt hierbij op het positieve en op de zelfhelende kracht van mensen. Er wordt gekeken naar je eigen krachten en mogelijkheden, ook wanneer ze voor jou momenteel misschien minder zichtbaar of voelbaar zijn. Jij bent de expert van je eigen leven en dankzij de expertise van de psycholoog op het vlak van o.a. therapeutische technieken wordt het mogelijk om je krachten opnieuw ten volle te benutten.

De aanmelding kan gebeuren via telefoon of mail. Dan kan een eerste gesprek – een kennismakingsgesprek – worden gepland. Tijdens dat gesprek is er ruimte om je hulpvraag aan bod te laten komen. Ook wanneer het momenteel voor jou misschien nog niet duidelijk is wat je vraag juist is. Je situatie wordt verkend en er wordt samen beslist of een begeleiding opstarten wenselijk is, en op welke manier dat voor jou waardevol zal zijn. Ook volgens welke frequentie dat zal gebeuren, bijvoorbeeld wekelijks of tweewekelijks, bekijken we samen. Het is de bedoeling dat er tijdens de sessies waardevol ‘gewerkt’ wordt. Het meeste werk gebeurt echter daarbuiten, in het ‘echte’ leven, en daar ga jij aan de slag. We proberen de therapie zo concreet mogelijk te maken, steeds met respect voor jouw wensen en tempo. Er wordt in kleine stappen gewerkt om zo het hogere doel te bereiken, namelijk jij die je terug klaar voelt om volop van het leven te kunnen genieten!

In hoofdzaak werken we via individuele therapie, al kan het in sommige situaties aangewezen zijn om ook belangrijke mensen uit je netwerk (zoals je partner, je ouders ...) bij de therapie te betrekken. Koppel- of gezinsgesprekken zijn dus ook mogelijk. Dat wordt steeds samen met jou bekeken en beslist.

De gesprekken zijn mogelijk op twee plaatsen: Rijsenbergstraat 152 te Gent en Groenespechtstraat 4A te Oostakker. Geef bij de aanmelding alvast je voorkeur mee.


Thema’s

 • Emotionele problemen
  - angst, paniekaanval, fobie, hyperventilatie
  - depressieve gevoelens, stemmingsproblemen, somberheid, lusteloosheid ...
  - stress, spanning, nervositas
 • Sociale en relationele problemen
  - sociale vaardigheden, assertiviteit, eenzaamheid, sociale angst, pesten, introvertie ...
  - relatieproblematieken
 • Verslavingen
  - alcohol, drugs, medicatie, gokken, games
  - overmatig gebruik, misbruik, afhankelijkheid
  - advies voor partners, gezinsleden ...
 • Werk- en studentgerelateerde problemen
  - conflicten, pesten, burn-out, bore-out
  - prestatiedruk, faalangst, examenstress
 • Trauma
  - ongeval
  - aangrijpende gebeurtenissen
  - rouw en verliesverwerking
 • Gedragsproblemen
  - ADHD
  - obsessief/dwangmatig gedrag
  - impulscontrole, agressie
  - eetproblemen
 • Identiteitsproblemen en existentiële problemen
  - laag zelfbeeld, minderwaardigheidsproblemen
  - levensfase-moeilijkheden, zingevingsvragen

Doelgroep

Adolescenten
Jongvolwassenen
Volwassenen
Ouderen
Koppels
Gezinnen


Praktisch

Je kunt me steeds contacteren via gsm of via mail. Laat je contactgegevens na op de voicemail en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Consultaties zijn mogelijk in het Nederlands, Frans en Engels.

Tarief voor een individueel gesprek = € 75
Tarief voor een koppel- of gezinsgesprek = € 85

Een individueel gesprek duurt 50 minuten. Een koppel- of gezinsgesprek duurt 1 uur.

Kun je niet aanwezig zijn op een afspraak, verwittig dan zeker minstens 24 uur op voorhand. Zonder verwittiging en geldige reden wordt de sessie aangerekend.


Opleidingen

Oplossingsgerichte cognitieve en systemische therapie en begeleiding (Korzybski Instituut -HoWest)
Eye Movement Desensitization and Reprocessing – EMDR (Integrativa)

Master Klinische Psychologie (Universiteit Gent)

Bachelor Sociaal Werk (Arteveldehogeschool)

Motiverende gespreksvoering en Hervalpreventie (VAD)

Levenslang leren, regelmatige intervisie- en supervisiemomenten