EMMANUEL DECLERCQ

PSYCHOLOOG / PSYCHOTHERAPEUT TE VILVOORDE

Contactgegevens

Declercq Emmanuel
Stationlei 66
1800 Vilvoorde
 
tel: 02 251 57 53
gsm: 0498 42 91 54
email: emmanuel.declercq@skynet.be


Werkdomein

Analytische psychotherapie
Klinische seksuologie
Psychotraumatologie  


Thema's

Als analytisch psychotherapeut werk ik vanuit een analytische denkkader (niet-directief, vrije associatie) met volwassenen en adolescenten. De therapiën zijn individueel.  
 
De sexo-therapieën zijn symptoomgericht (erectieproblemen, ejaculatieproblemen, dyspareunie, vaginisme, problemen i.v.m. de sexuele begeerte, de sexuele opwinding of het orgasme, ...). De seksuologische consultaties zijn ofwel individueel ofwel met de partner.


Doelgroep

adolescenten en volwassenen


Achtergrond

Ik ben Master in de klinische psychologie (Vrije Universiteit Brussel).  
 
Verder heb ik een vierjarige opleiding gevolgd in de analytische psychotherapie Université Catholique de Louvain), een tweejarige opleiding in de psychodiagnostiek (interuniversitair) , een éénjarige opleiding in de klinische seksuologie (Université Catholique de Louvain) en een gespecialiseerde universitaire opleiding in psychotraumatologie (Université de Paris VII).  
 
Ik ben eveneens lid van diverse beroepsverenigingen zoals de "Vlaamse Vereniging voor Psychoanalytische Psychotherapie" (VVPT), de "Société Des Sexologues Universitaires de Belgique" (S.S.U.B.) en het Belgische Instituut vor psychotraumatologie (waaarvan ik deelnemend lid ben).  
 
De therapie kan in het nederlands of in het frans.