PSYCHOLOGENNET

NETWERK VAN PSYCHOLOGEN

Psychologennet is een netwerk van psychologen door psychologen:

  • Voor wie hulp zoekt: wetenschappelijk onderbouwde psychologische hulpverlening
  • Voor wie wacht op hulp: online tools voor wie wacht op psychologische hulpverlening
  • Voor psychologen: praktijkondersteuning, opleiding en supervisie voor psychologen

Wetenschappelijk onderbouwde psychologische hulpverlening

Het eerste  gesprek is een kennismakingsgesprek en wordt ook wel de intake genoemd.  Tijdens de intake zal de psycholoog je hulpvraag zo goed mogelijk in kaart brengen en een gericht behandeladvies geven.  Hij zal ook in grote lijnen uitleggen wat die behandeling precies inhoudt.  Op basis hiervan kan je beslissen of dit iets voor jou is.  Als blijkt dat de psycholoog je onvoldoende kan helpen in je hulpvraag, dan zal hij je doorverwijzen naar een voor jou geschikte hulpverlening.

  • Psychodiagnostiek: Soms is bijkomende diagnostiek nodig.  Een psychodiagnostisch onderzoek dient om je functioneren beter te begrijpen zodat we je behandeling kunnen afstemmen op je individuele mogelijkheden en beperkingen.
  • Psychotherapie is een behandelmethode voor psychische klachten en problemen die aan de orde is als het niet meer mogelijk is om je problemen alleen of met de hulp van je vrienden of familieleden op te lossen.
  • Vaardigheidstraining: Voor sommige probleemgebieden werken we in groep. Een vaardigheidstraining is geen groepstherapie. Het is niet de bedoeling om in te gaan op individuele problemen. Je leert hier hoe je beter kan omgaan met psychische problemen in het algemeen.  Soms kan het volgen van een training al voldoende zijn om meer vat te krijgen op je leven.

Wachtlijst te lang?

Je hoeft niet te wachten om in actie te komen. Je kan al aan jezelf beginnen werken. Psychologennet biedt online tools zodat je alvast aan de slag kunt gaan.


Follow-up

Psychologennet biedt ook nazorg. Met behulp van een app kan de psycholoog de koers van je leven vanop afstand volgen en bijsturen waar nodig.


Coördinator Psychologennet

Ellen Excelmans (erkenningsnummer psychologencommissie 772107415)

Ellen Excelmans is klinisch psycholoog (KULeuven, 2000), psychodiagnosticus (VUB, 2003) en gedragstherapeut (KULeuven, 2005) van opleiding.  Ze heeft 20 jaar ervaring in het begeleiden van cliënten met diverse psychische klachten en problemen; dit zowel in een ambulante als in een residentiële context.  Ze heeft een specifieke interesse in derde generatie gedragstherapieën en schoolt zich hierin dan ook regelmatig bij.

In haar therapeutisch werk begint ze steeds met een grondige analyse van de hulpvraag van de cliënt.  Er wordt gekeken naar hetgeen de cliënt wil veranderen in zijn of haar leven en wat maakt dat hij of zij hiertoe niet komt.  Op basis hiervan wordt er in samenspraak een behandelplan opgesteld.  Er worden handvaten aangereikt om het leven opnieuw in eigen handen te nemen zodat men het leven kan leiden dat men wil.  Hierbij wordt niet alleen gewerkt met technieken uit de gedragstherapie; acceptatie- en mindfulnesstechnieken kunnen ook aan bod komen.

Ellen Excelmans is erkend opleider voor de KMO-portefeuille en als supervisor is ze erkend door de Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen en de Vlaamse Vereniging voor GedragsTherapeuten.


Contactgegevens:

Grote Braamstraat 8D
2220 Heist-op-den-Berg
Tel: 015/230.229 (permanentie op maandag, woensdag en vrijdag tussen 9 en 10 uur; dinsdag en donderdag tussen 18 en 19 uur)
E-mail: info@psychologennet.be

Aanmelden kan online via de website: www.psychologennet.be