DANIELLA PROVOST

PSYCHOLOOG / PSYCHOTHERAPEUT TE GENT

Contactgegevens

Daniella Provost
Bommelstraat 43
9000 Gent
09 233 72 28

daniellaprovost@hotmail.com
www.psychotherapiegent.be

openbaar vervoer
Van het station Gent Sint-Pieters neemt u bus 9,27,28, 65,94 of 96 en stapt af aan de halte Zomerstraat. U steekt de Burggravenlaan over, wandelt de Zomerstraat uit en komt aan in de Bommelstraat. Van Gent centrum: bus 5 richting UZ, halte Lucas De Heerestraat. U wandelt de Vlierstraat uit en komt aan in de Bommelstraat.


Werkdomein

individuele psychotherapie en psychoanalyse


Thema's

Mensen leren vaak leven met psychisch 'onwelzijn' en de symptomen die ermee gepaard gaan, zoals:

  • depressie
  • angsten
  • een algemeen gevoel van onbehagen
  • verwerkingsproblemen
  • alcohol- en drugmisbruik
  • moeilijkheden binnen relaties of seksualiteit
  • ....

Soms wordt de psychische pijn moeilijk om dragen en laat uw lijden u geen andere keuze dan te veranderen. Een psychotherapeut kan u hierbij helpen.

Een psychotherapie of psychoanalyse starten, is geen lichte beslissing. Het vraagt moed, tijd en doorzettingsvermogen om pijnlijke zaken onder ogen te zien, om uw keuzes opnieuw te ondervragen.

Een therapie is een wederzijds engagement met een gemeenschappelijk doel; u de mogelijkheid geven opnieuw greep te krijgen op uw leven, uw keuzes, uw woorden en daden.

De stap zetten om die eerste afspraak te maken, is niet gemakkelijk. Maar het is de moeite waard om voor uzelf uit te maken of dit uw leven 'lichter' kan maken.


Doelgroep

jongeren en volwassenen


Praktisch

Eerste gesprek
 
Via e-mail of telefoon kan u contact opnemen om een eerste afspraak te maken.
Binnen de veilige context van een therapeutische setting met beroepsgeheim, luister ik naar de reden(en) van uw komst, uw twijfels, vragen en verwachtingen.
Ik geef u informatie over mijn manier van werken en achtergrond. U kan alle vragen stellen die bij u opkomen.
 
Het is belangrijk dat u zich tijdens dit eerste gesprek gehoord voelt en op uw gemak bent. Er kan enkel verder gewerkt worden op basis van dit vertrouwen.
 
Frequentie en duur
 
Een wekelijkse afspraak is een minimum om voldoende tijd te nemen om uw verhaal te vertellen en te onderzoeken. Twee consultaties per week zijn sterk aangeraden.
De duur van een consultatie is 40 minuten.
 
De uiteindelijke duur van de therapie is niet te voorspellen en ligt voor iedereen anders. Normaal gezien wordt de therapie of analyse gestopt na onderling overleg tussen uzelf en uw therapeut. Natuurlijk staat het u volledig vrij om de therapie of analyse op elk moment te beëindigen.
 
Betaling en afspraken
 
Betaling gebeurt na elke sessie. De richtprijs voor een consultatie is € 40.
Consultaties kunnen overdag of 's avonds gepland worden. Er worden telkens afspraken gemaakt voor de komende week.
Afspraken worden ten laatste 48 uur vooraf afgebeld. Afspraken waarvoor niet of laattijdig verwittigd werd, moeten toch betaald worden.