CARMEN VANHOOREN

PSYCHOLOOG / PSYCHOTHERAPEUT TE EKEREN

Contactgegevens

Carmen Vanhooren
 
Paramedische groepspraktijk:
Praktijk Loogenbergh
Leugenberg 137
2180 Ekeren
 
e-mail: carmelita@hotmail.be
website: www.praktijkloogenbergh.be
tel: +32(0)493/556371


Werkdomein

Als kind, jongere en ouder kan je bij mij terecht voor psychologische begeleiding, psychodiagnostisch onderzoek en ouderbegeleiding.
 
De begeleiding wordt afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van het kind en de jongere. Met de jongsten werk ik speltherapeutisch en bij jongeren door middel van gesprekstherapie. Zowel bij kinderen als jongeren worden deze begeleidingsvormen aangevuld met creatieve en actiegerichte methodieken.
 
Parallel met de begeleiding van het kind en de jongere zijn er ook oudergesprekken. Wanneer je als ouder zelf een vraag hebt naar ondersteuning bij je opvoedingssituatie kan er soms gekozen worden voor enkel ouderbegeleiding (= mediatietherapie).


Thema's

Ik begeleid kinderen en jongeren met uiteenlopende moeilijkheden en problemen. Dit kan gaan om vragen rond sociale vaardigheden, zelfbeeld, gedragsproblemen, neerslachtige gevoelens en gedachten, psychosomatische problemen, rouw en verlieservaringen, angstklachten, moeilijkheden die voortvloeien uit een ontwikkelingsproblematiek (ADHD/ASS/…) en psycho-educatie voor de jongere en/of ouders nadat er een diagnose werd gesteld.


Doelgroep

Kinderen, jongeren en hun ouders


Opleidingen

- Master Klinische Psychologie, optie kind, jongere en gezin (KULeuven)
- Eenjarige academische basisopleiding in de Ontwikkelingsgerichte en Experiëntiële Kinder- en Jeugdpsychotherapie (Benelux - Universitair Centrum)
- Jaaropleiding Narratieve therapie (Johan Van de Putte)
- Postgraduaat integratieve opleiding experiëntiële en ontwikkelingsgerichte kinder- en jeugdpsychotherapie i.o. (Universiteit Antwerpen)

Erkenningsnummer Psychologencommissie: 782115134