BETHINA JUNGGEBURT

PSYCHOLOOG / PSYCHOTHERAPEUT / SEKSUOLOOG TE STEKENE

Contactgegevens

Bethina Junggeburt:
Klinisch psycholoog/seksuoloog
(Systeem) Psychotherapeut

Hellestraat 192C
9190 Stekene

Tel: 03/569.29.04
GSM: 0495/35.61.10

E-mail: bethina@eft-waasland.be
Website: www.eft-waasland.be


Voorstelling

Hallo, ik ben Bethina.

Ik werk samen met mijn echtgenoot Wim en collega Stella in privépraktijk EFT-Waasland, waar we psychotherapie aanbieden vanuit een emotie- en ervaringsgericht kader. Daarnaast werk ik deeltijds op de PAAZ (Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis) in het AZ Nikolaas, te Sint-Niklaas.

EFT staat voor Emotion(ally) Focused Therapy. Jouw/jullie emotionele en lichamelijke beleving staat dan ook centraal. Ze vormen de ingangspoort tot (hernieuwd) contact met jezelf en elkaar. In individuele therapie wordt zo contact gemaakt met jouw eigen noden, wensen en krachten; wat zicht kan geven op nieuwe mogelijkheden en kansen. In relatie of gezinstherapie helpt het contact met je eigen emoties om jezelf en de ander (beter) te verstaan en biedt het mogelijkheden tot meer verbondenheid met elkaar.

Op de website van EFT-Waasland, vind je meer informatie over ons en onze werkwijze: www.eft-waasland.be. Uiteraard kun je mij ook vrijblijvend contacteren via telefoon of email.


Werkdomeinen

Ik werk in onze praktijk met koppels die elkaar 'niet meer vinden': die uit elkaar gegroeid zijn, vaak conflicten hebben, niet weten hoe ze verder kunnen met elkaar na een ingrijpende gebeurtenis (bv ziekte, overspel, suïcidepoging, psychische klachten), waar de communicatie strop loopt,...

Daarnaast begeleid ik volwassenen (+18) wanneer ze moeilijkheden ondervinden ten gevolge van traumatische ervaringen. Zo kunnen (seksueel) misbruik, verwaarlozing of andere ingrijpende ervaringen in het verleden, jaren later nog leiden tot gevoelens van angst, depressie en zinloosheid. Ook ervaart men vaak moeilijkheden met betrekking tot het aangaan/opbouwen/behouden van relaties met anderen. Sommige reacties die vroeger hielpen om langdurige en ernstige trauma's te overleven, blijken later te leiden tot moeilijkheden. Voorbeelden hiervan zijn persoonlijkheidsstoornissen (borderline, narcisme, afhankelijke persoonlijkheid,...), dissociatie (van verminderd realiteitsbesef tot dissociatieve identiteitsstoornis), eetstoornissen, alcohol/drugsmisbruik,...

Neem een kijkje op de website voor meer informatie over mijzelf en de EFT-werkwijze.

Graag tot ziens,
Bethina.

Nota: je kunt niet bij EFT-Waasland terecht wanneer een verslavingsprobleem of psychotische belevingen zodanig op de voorgrond staan dat ambulante therapie niet werkbaar is.


Praktische informatie

Afspraak:
Ik werk (net als mijn andere collega's van EFT-Waasland) enkel op afspraak. De consultaties vinden plaats in Stekene, Hellestraat 192C.
Een afspraak maken kan telefonisch of via email (zie bovenstaande contactgegevens of de website).

Kostprijs:
Een individuele sessie duurt 1u en kost 60 euro. Koppel/gezinssessies kosten 75 euro en duren 1u15. Betaling gebeurt contant na elke de sessie (we hebben geen bankcontact). Steeds meer mutualiteiten voorzien tegenwoordig een gedeeltelijke terugbetaling voor psychotherapie. Informeer bij je eigen mutualiteit naar de voorwaarden.


Opleidingen

- Licentiaat in de Familiale en Seksuologische Wetenschappen (KU Leuven, 2004).
- Licentiaat in de Klinische Psychologie (KUL, 2005).
- Lichaamsgerichte Experiëntiële Psychotherapie volgens Pesso (Kern vzw, 2011).
- Jaaropleiding Koppeltherapie (Educatieve Academie ‘EA’, 2012-2013).
- Postgraduaat in de relatie-, gezins- en systeempsychotherapie (Context/KUL 2018).
- Emotionally Focussed Therapy voor koppels (EFT-Belgium, 2012-heden).


Lidmaatschappen

Ik ben erkend bij de psychologencommissie met erkenningsnummer: 822108075

Daarnaast ben ik lid van onderstaande beroepsverenigingen:

- VVKP (Vlaamse vereniging voor klinische psychologen)
- BFP (Belgische Federatie van Psychologen)
- BVRGS (Belgische Vereniging voor Relatie en Gezinstherapie en Systeemcounseling.
- EFT-Belgium (Belgische vereniging voor Emotionally Focused Therapy voor koppels).