ANNELIES VEYRET-PICOT

PSYCHOLOOG / PSYCHOTHERAPEUT TE BONHEIDEN (RIJMENAM)

Contactgegevens

Veyret-Picot Annelies
Rattenbergstraat 2
2820 Bonheiden (Rijmenam)

gsm: 0486605202
e-mail: analyse.vp@psycholoog.be
Erkenningsnummer : 832111013

Heb jij vaak het gevoel geleefd te worden en je te verliezen in een doolhof aan verwachtingen? Zie je soms door het bos de bomen niet meer en verdwaal je dan als een doelloos wezen in de grootsheid van dit bestaan? Denk je weleens: “Is dit nu het leven?” of bots je regelmatig met je omgeving, voel je je onbegrepen en alleen?

Dan kan deze holistische psychologische begeleiding jou misschien helpen opnieuw richting te geven aan je leven. Langzaamaan en met veel respect bekijken we iedere worsteling, kwelling en/of intern conflict om zo het pad te effenen en je weer krachten en geloof in jezelf te geven om jouw leven in handen te nemen. Zoals jij het wil. Los van verwachtingen of eisen uit jouw omgeving. Immers, het mooiste wat je kan worden is jezelf! Ik help je daar graag bij.


Werkwijze

Een eerste (intake)gesprek dient als kennismaking, probleemsituering en duiding rond werkwijze, mogelijke terugbetalingen van de mutualiteit,…

Als het gevoel wederzijds goed zit, plannen we een nieuwe afspraak.

Ik werk voornamelijk aan de hand van verdiepende gesprekstherapie. Soms werkt het om via beeld of beweging tot meer verdieping en inzichten te komen. Ook wandelsessies in de natuur zijn mogelijk. We gaan dan de Dijledijk op voor een wandeling van ongeveer 1 uur. Mijn werking is holistisch en eclectisch. Dat wil zeggen dat ik zowel kennis en vaardigheden uit de systeemtherapie, contextuele therapie, gestalttherapie, creatieve therapie, bewegingstherapie,… hanteer. Ik kijk daarbij steeds naar het individuele verhaal en de individuele behoeftes van iedere cliënt. Alles verloopt in samenspraak. Niets moét. De bedoeling is steeds om de cliënt nieuwe invalshoeken te bieden, perspectieven te verruimen om weer verder te kunnen.

Kostprijs van een sessie van 1 uur is 60 euro, zowel voor individuele als voor koppelgesprekken.

 


Doelgroep

Volwassenen
Jongvolwassenen (vanaf 16 jaar)
Koppels


Problematieken

Burn-out
Beroepskeuze- en studiekeuzebegeleiding
Zingeving, existentiële vragen
Psychosociale problemen
Relationele problemen
Angsten, Depressie
CVS, Fibromyalgie
Psychosomatiek


Specialisaties

Master in de klinische Psychologie (Vrije Universiteit Brussel, 2008)
Koppeltherapie, een systemisch-contextuele benadering (Educatieve Academie Berchem, 2012)
Integratieve Creatieve therapie: Dans, Beeld, Stem/Zang en Drama/Expressie (Educatieve Academie Berchem, 2017)
Pranavinyasa Yoga Teacher Training, bewegings- en ademhalingstherapie (Yogalovers Mechelen, 2020)