ANNELIES LAMMERTYN

PSYCHOLOOG / PSYCHOTHERAPEUT TE MARIAKERKE

Contactgegevens

Annelies Lammertyn

Psychologenpraktijk Kolegem
Albrecht Dürerlaan 44
9030 Mariakerke

e-mail: annelies.lammertyn@psycholoog.be


Werkwijze

Tijdens een eerste gesprek bespreken we uw klacht(en) en wordt stilgestaan bij wat u precies verwacht van therapie. Het is een kennismakingsgesprek waarbij uw hulpvraag zo concreet mogelijk in kaart wordt gebracht. Op het einde van het gesprek bespreken we samen hoe het verdere therapieverloop er kan uitzien.
 
De behandeling gebeurt vanuit een gedragstherapeutische invalshoek. We zullen samen een probleemsamenhang opstellen die het ontstaan en voortbestaan van uw klachten verklaart. Aan de hand hiervan zullen we zoeken naar handvaten en manieren om anders met uw klacht(en) om te gaan. Therapie heeft als doel om niet alleen binnen de gespreksruimte, maar ook en vooral in uw dagelijkse leven verandering en vooruitgang te bewerkstelligen. Om dit te verwezenlijken kan dan ook met huiswerkopdrachten worden gewerkt. U kan een eerder pragmatische aanpak verwachten met als doelstelling het verhogen van uw levenskwaliteit.


Thema's

* stress-of spanningsgerelateerde klachten
* CVS en fibromyalgie
* verwerking en aanvaarding van lichamelijk lijden
* piekeren
* angstklachten
* depressie


Relevante ervaring

Ik heb praktijkervaring opgedaan als klinisch psycholoog binnen verschillende ziekenhuizen, waaronder de pijnkliniek van UZGent, GZA en AZ Sint-Lucas te Gent. Momenteel werk ik als zelfstandig psycholoog in een psychologenpraktijk te Mariakerke. Daarnaast werk ik als praktijkassistent aan de vakgroep Experimenteel-Klinische en gezondheidspsychologie van Ugent. Als gedragstherapeut begeleid ik mensen met chronische lichamelijke klachten, stressklachten, burn-out, angstklachten of depressie. Tevens is er een samenwerkingsverband met Arteveldehogeschool voor begeleiding van studenten.

U kan bij mij terecht voor individuele therapie (gedragstherapie) of een mindfulnesstraining (8 weken programma) in groep.


Opleidingen

* master in klinische psychologie (Ugent)
* postgraduaat mindfulness (Arteveldehogeschool Gent)
* kortdurende opleiding in Acceptance and Commitment Therapy (ACT)
* postgraduaat gedragstherapie (Ugent)


Lid van

* erkend lid van Psychologencommissie: 862109881
* Vlaamse Kring voor Klinisch Psychologen (VVKP)
* Belgische Federatie van Psychologen (BFP)
* Vlaamse Vereniging voor Gedragstherapie (VVGT)
* Belgian Pain Society (BPS)


Praktisch

De psychologenpraktijk is gelegen te Mariakerke en is vlot bereikbaar met openbaar vervoer of wagen. Parkeermogelijkheid aan de praktijk. Consultatiemomenten zijn op maandag (9u-21u), dinsdag (9u-21u), woensdag (9u-13u) en donderdag (9u-17u). Een gesprek duurt 60min en de kostprijs bedraagt 55 euro. Een afspraak maken kan telefonisch: 09/391.98.66 of via mail: info@psycholoogkolegem.be. Meer info vindt u op website: www.psycholoogkolegem.be