NIEL VAN CLEYNENBREUGEL 

PSYCHOLOOG / PSYCHOTHERAPEUT TE LEUVEN

Voorstelling

Niel Van Cleynenbreugel
Master in de Klinische Psychologie
Psychologencommissie erkenningsnummer: 871111965
Psychoanalytisch psychotherapeut


Aanbod

Wat is psychoanalytische psychotherapie?

 
Dit is een specifieke vorm van psychotherapie waar we op individuele basis spreken over jouw klachten en problemen. De psychotherapeut kan de problemen niet voor jou oplossen, maar zal samen met jou nare dingen, pijnlijke gevoelens en/of moeilijke situaties bekijken, met als doel er in de toekomst eventueel op een andere manier naar te kijken en mee om te gaan. Het doel van de therapie is opnieuw op zoek gaan naar het gevoel van overzicht. Opnieuw ruimte en rust kunnen ervaren. Opnieuw regisseur in plaats van acteur worden van het leven.
 

Waarom psychotherapie?

 
Wanneer men geconfronteerd wordt met moeilijkheden die onoverwinbaar lijken, moeilijkheden die zoveel ruimte innemen alsof men ermee overspoeld wordt, gevoelens die zo pijnlijk zijn dat ze beangstigend zijn, als men niet weet wie men is of wat men wil, maar voornamelijk wanneer men geconfronteerd wordt met moeilijkheden, van welke aard ook, die psychisch goed functioneren in de weg staan.
 
Om al deze moeilijkheden kan men, vanaf de leeftijd van 18 jaar, beroep doen op een Psycholoog/Psychoanalytisch Psychotherapeut:
 
angst
kwaadheid
controle verlies
depressie
onverklaarbare hevige emoties
gebrek aan zelfvertrouwen - minderwaardigheidsgevoelens - contactproblemen – identiteitsvragen
psychosomatische klachten - chronische vermoeidheid – fybromyalgie
posttraumatische stress
confrontatie met crisis - rouw of verlies - scheiding – levensfaseproblemen
relationele problemen
seksuele problemen
burn out - werkgerelateerde problemen
 

Hoe verloopt psychotherapie?

 
Een psychotherapeutisch proces start doorgaans met een 3 tal intakegesprekken. Tijdens deze eerste drie gesprekken maak je kennis met de psycholoog – psychotherapeut en zijn manier van werken. Verder zijn deze gesprekken bedoeld om je hulpvraag uit te klaren en om een zicht te krijgen op jouw doelstellingen en verwachtingen. Ook geven deze gesprekken je de kans een idee te vormen of deze manier van werken je ligt en aanspreekt. Op deze manier kan er samen een gemeenschappelijk traject afgesproken worden. Uiteindelijk beslis je na deze kennismakingsgesprekken samen of je verder met de therapie gaat of niet.
 

Hoe lang duurt de therapie?

 
Een therapiesessie duurt vijfenveertig minuten. Doorgaans is een wekelijks engagement van enkele maanden nodig om intensief en diepgaand aan je problemen te werken. De duur van de therapie is afhankelijk van persoon tot persoon en is onder meer afhankelijk van de aard van het probleem en van jouw wensen en mogelijkheden. Dit wordt tijdens de eerste gesprekken samen met jou besproken.
 

Prijs?

 
De prijs per individuele therapiesessie (45min.) is 55 euro. De betaling gebeurt aan het einde van elke sessie. Bij sommige ziekenfondsen is een gedeeltelijke terugbetaling mogelijk. Contacteer hieromtrent uw ziekenfonds.


Contact?

Men kan mij telefonisch contacteren voor een afspraak op het nr. 0468273972 of via email niel@nielvancleynenbreugel.be.
 
De praktijk (PraxisP) is gelegen in de Vital Decosterstraat 46 te Leuven.

 
De Praktijk bevindt zich op het gelijkvloers en de eerste verdieping van het Huis Jeanne Devos. Bij het binnenkomen vindt u meteen links de wachtkamer. Daar kom ik u halen op het afgesproken uur.